BLISS - en sammanfattning


Här kommer en sammanfattning av veckan och lite bilder:

Måndagen började med gemensam samling och utdelning av t-shirts, därefter fick barnen springa en hinderbana i sporthallen. Efter lunchen väntade en skattjakt i grupper där barnen hittade sina gympapåsar och vattenflaskor, medan en grupp var på skattjakt spelade de andra badminton och doppboll.

Tisdagen startades med dans och sedan friidrott inne, där barnen fick testa på höjdhopp, 15 meter och längdhopp. Med lite frukt i magen fortsatte dagen med basket, där de fick testa på fia med knuff basketedition. På eftermiddagen kom Samuel Lindberg från SK Irons A-lag och instruerade fotboll.

På onsdagen fick barnen testa på volleyboll på förmiddagen i Björklingeskolans idrottshall, de fick lära sig baggerslag och fingerslag av Emilia Osei som spelar volleyboll i Uppsala. Samtidigt som en av grupperna spelade volleyboll lekte de andra barnen i skogen (lugnet) med innehåll av bl.a. fotbollsbrännboll. Eftermiddagen fortsatte med tennis och orientering, där Sara Ingard kom och hjälpte till att springa de olika banorna med barnen. Dagen avslutades med korvgrillning till mellanmål.
Torsdagsförmiddagen bjöd på friidrott ute, där de fick testa på kula och diskus, längdhopp och 60 meter. Efter fruktstunden spelades det fotboll och dansades. Efter lite lunch väntades innebandy i Björklingeskolans idrottshall, vilket Lisa Åkerfeldt kom och var med på. Medan ena gruppen spelade innebandy var de andra i skogen (lugnet) och på gräsplanen utanför idrottshallen, där de fick göra olika lekar.

Fredagen startades ute med en gemensam brännbollsmatch, därefter fick barnen testa gymnastik och spela fotbollsmatch inne i idrottshallen. Sista dagens lunch var vid fotbollsplanerna och barnen fick grillad hamburgare. På eftermiddagen spelades det handbollsmatch i idrottshallen och alla barnen fick glass som avslutning. Vi avslutade veckan med en fotbollsmatch, barn mot ledare och diplomutdelning.

Vi vill även passa på att tacka än en gång för en härlig vecka med mycket lek och bus!

Om någon under denna vecka fastnade för någon speciell sport så har vi länkat till lite hemsidor där man kan testa på sporten ordentligt i ett lag/en klubb:
Sugen på något som vi inte testa på denna vecka? Här finns tips på ännu mer aktivitet:

Fortsätt skrolla ner för att se alla fina bilder!

Tennis och orientering vid dansbanan


Korvgrillning vid dansbanan

Lek vid dansbanan

Volleyboll och innebandy Björklingeskolans idrottshall
  

Lek och lunch i skogen (lugnet)

Gymnastik i Björklinge sporthall

Dans och fotboll utanför sporthallen

Brännboll
Diplomutdelning

Första dagen i de nya tröjorna

Alla barnen fick skriva på våra tröjor för att minnas deltagarna i BLISS 2017!